Ljudi od priča: Goran Farkaš

Večerašnji Šćap je poseban iz više razloga. Osim što ćemo imati i pomrčinu mjeseca, ovoga Uštapa imamo prilike i upoznati Gorana Farkaša kroz razgovor koji sam s njim nedavno vodio u pazinskome Spomen domu.

Iako će neki Gorana znati zbog njegove uloge frontmena glazbene grupe Veja, htio sam ovim razgovorom, proširiti malo njegovu priču jer je on osoba koja ima više interesa i projekata.

Ja sam imao sreću s Goranom surađivati u nekoliko navrata. Prvi put, organizirajući koncert Veje u sklopu Festivala kazališta potlačenih “Pulski Forum” 2014.g. Drugi put režirajući ga u predstavi “Priče koje valja pripovijedati” gdje je Goran izvodio glazbu u živo. I treći put kad mi je skladao glazbu za predstavu pripovjednog kazališta “Štuorice od polnoći”.

Svaka od tih suradnji je bila drugačija i tražila je drugačiji pristup, na što je Goran uvijek bio spreman. Pa je tako, kad sam mu objasnio koncept “Štuorica”, skladao petnaestominutnu suitu pod nazivom “Balun iz Rijavca” koja mi je uvelike pomogla u procesu stvaranja predstave jer sam priče učio prateći melodiju i ritam Goranove glazbe. 

Ako još ne poznajete Gorana i njegov rad, ovo vam je dobra prilika da ga upoznate.

Poveznice na podcast:
Apple Podcasts: ovdje
Spotify: ovdje

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s